Tekemistä, nähtävää ja koettavaa peltoluonnon keskellä

Yhdistä aktiviteetit osaksi tapahtumaasi tai matkaasi

Jokihovi yhteistyökumppaneineen tarjoaa monipuolisen kattauksen valmiita tuotteistettuja elämyksiä ja kokemuksia, jotka hyödyntävät kohteen ainutlaatuista luontoa ja rauhallista miljöötä. Aktiviteetit tuotetaan ammattimaisten ja koulutettujen ohjelmapalvelutuottajien toteuttamana.

Valmiit aktiviteettipaketit on yhdistettävissä osaksi kokousta tai koulutustasi tai vaikka aktiiviseksi tekemiseksi lomamajoittumisesi yhteydessä.


Valmiiksi tuotteistettujen aktiviteettipakettien valikoima on varsin laaja. Valikoimasta löytyy niin ohjattua luontoretkiä alueen lähiluontoon kuin yksilön ja organisaation hyvinvointia edistäviä rentoutushetkiä rauhallisessa ympäristössä. Tarjolla on myös lyhyitä esittelyjä ja kierroksia kohteen ja alueen historiaan.

Aktiviteettien kestot vaihtelevat tunnista aina kokopäivän ohjattuun ohjelmaan saakka. Paketeista voitte valita ryhmällenne tai tapahtumaanne soveltuvan kestoisen ja sisältöisen paketin.


Aktiviteetit toteuttaa ammattimaisesti Jokihovin yhteistyökumppanit;

Luontoon ja luonnossa liikkumiseen liittyvät palvelut toteuttaa Hannu Virtanen, Hanskin luontoretkistä.  
Hannu Virtanen on Haapajärvinen luontopalvelujen tuottamisen ammattilainen. Hannulla on vahva tuntemus alueesta, sen historiasta sekä luonnosta. Tämä tieto yhdistettynä sujuvaan kerrontaan tekee opastuksesta antoisaa.

Hyvinvointiin liittyvät palvelut toteuttaa Taina Kaarlela, Ajatusten aikalisästä. Ajatusten aikalisä tarjoaa ohjaus- ja valmennuspalveluja elämän solmukohtiin sekä erilaisia rentoutusryhmiä yksilöille ja ryhmille. Missiona on tarjota asiakkaalle palvelusta riippumatta pysähtymisen hetki oman asian äärelle  

Valmiit aktiviteettipaketit - Luontoa ja historiaa

Jokiluontoa ja peltomaisemaa

Melontaan tutustuminen Kalajoen peltomaisemassa

Ohjattu noin 4 km jokimelontaretki. Sisältää kajakit ja varusteet. Lähtö Jokihovin rannasta. Melonta Haapajärven suuntaan Autiorannan kylämaiseman poikki Lassikoskelle saakka. 

 • Kesto 3 h valmisteluineen
 • Henkilömäärä max. 10 hlö
 • Omat varusteet: Lämmin vaatetus
Metsäluontoa

Lyhyt vaellus Kuuhingon kallioille

Ohjattu noin 5 km mittainen vaellus läheiselle Kuuhingon kallioille. Opastettu vaellus helppokulkuista maastoa pitkin alueen korkeimmalle näköalapaikalla. Opas tutustuttaa alueen luontoon ja maisemaan.

 • Kesto 2,5 h valmisteluineen
 • Henkilömäärä max. 10 hlö
 • Omat varusteet: Vaellusvarustus ja kumisaappaat

Peltoluontoa ja jokimaisemaa

Opastettu kävelykierros peltomaisemassa

Ohjattu happihyppely tyyppinen kävelykierros Jokihovin ympäristössä. Reitillä opastus ja kerronta alueen luonnosta ja historiasta sekä nykytilasta. Mahdollisuus peltolintujen havaitsemiseen. Kiikarit mukaan.

 • Kesto alle 1 h
 • Henkilömäärä max. 15 hlö
 • Omat varusteet: Ei varustevaatimuksia
 • Soveltuu koululaisryhmille

Historiaa

Maaseutukunnalliskodin historia ja esittelykierros

Esitys Yliniemen kunnalliskodin yli 100 vuotiaasta historiasta. Kohteen tarina luo hyvän aikamatkan maaseudun ja yhteiskuntame kehittymiseen ja muutoksiin ajan saatossa. Esityksen päätteeksi rakennuksen esittelykierros

 • Kesto noin 1 h
 • Esittely tapahtuu täysin sisätiloissa
 • Soveltuu koululaisryhmille