Peltoluonnossa- Blogi avautuu

Jokihovi ja Hanskin Luontoretket käynnistävät yhdessä peltoluontoaiheisen blogin. Blogissa jutustellaan rennon epävirallisesti Jokihovia ympäröivässä maisemassa ja luonnossa tapahtuvista asioista. Pyrimme esittelemään Kalajokilaakson monipuolisia luontokohteita aina jokivarsipelloilta jokilaakson reunamien vanhan metsän salaisuuksiin asti.


Vallalla oleva korona pandemia on jatkuvasti siirtänyt Jokihoville suunniteltuja tapahtumia, kuten valokuvausleirejä ja luontopäiviä. Samalla kun yritystapahtumat ovat lykkääntyneet, ovat myös niiden yhteyteen suunnitellut aktiviteettipaketit jääneet pitämättä. Selvää on, että joku päivä nämä rajoitukset hellittävät ja silloin palveluille on tarvetta. Tämän takia päätimme, että nostetaan nyt odotusaikana hieman tietoisuutta ja näkyvyyttä näin blogin muodossa.

Tämän blogin luontoasiantuntijana toimii Hanskin Luontoretkien Hannu Virtanen. Hannu on pitkänlinjan maaseutuyrittäjä ja hän on viime vuosina panostanut sekä kouluttautunut erilaisten luontopalveluiden tuottamiseen. Näin kevään kynnyksellä päätimme, että nämä blogijulkaisut voisivat seurailla kevään etenemistä Kalajokilaaksossa. Kun kelit lämpenevät, alkaa alueellamme merkittävä muuttolintujen liikehdintä ja peltomaisema täyttyy äänistä ja elämästä. Seurataanpa yhdessä kevään edistymistä avoimin silmin ja tulemme yllättymään mitä kaikkea huomaammekaan. Päivityksiä pyritään täydentämään myös hyvillä kuvilla, joita julkaisemme näiden sivujen lisäksi myös Facebook ja Instagram kanavissa. Kuvat Hannu Virtanen.

Pysykää kuulolla ja pidetään silmät auki!


Jokihovin ja Hanskin Luontoretkien väki.


P5210097jpg